Nieuwsbericht 'Kunst waar je blij van wordt' in Stroomhuis

Gepubliceerd op: 24 juni 2011 00:00

NEERIJNEN – In het Stroomhuis is een expositie ingericht van cliënten van zorginstelling ’s Heeren Loo uit Geldermalsen. De eerste bezoekers hebben enthousiast gereageerd op de vrolijkheid en blijheid van het werk van deze kunstenaars met een beperking.

Tien tot twaalf cliënten van ’s Heeren Loo bezoeken de activiteitengroep Atelier XI-XI. Sommigen werken één dag per week op het atelier, anderen tot wel vijf dagen. Ze hebben ieder hun specifieke manier om kunst tot uiting te brengen. Neem Rachid, een spontane en sociale jongen van 28 jaar. Hij is gek op André Hazes en op auto’s. Die laatste hobby komt vaak terug in zijn tekeningen. Ook Melanie (18 jaar) tekent graag en ze werkt ook vaak met papier maché. Annie (74 jaar) houdt ook van papier maché, terwijl Kees (62) meestal huizen tekent en Gina (40) graag bloemen schildert.

Atelier XI-XI werkt ook in opdracht en heeft onder andere de doeken van de wieken van de molen in Geldermalsen beschilderd. In het atelier worden ook kaarten en gebruiksvoorwerpen gemaakt, die verkocht worden. De prijzen van de schilderijen liggen tussen de dertig en vijftig euro. In de eerste dagen dat de expositie in het Stroomhuis open was, zijn er al vijf schilderijen verkocht. De kaarten zijn ook in trek. Teksten in het gastenboek maken duidelijk dat de vrolijkheid en blijheid van de werken gewaardeerd wordt.

De expositie duurt tot en met zondag 10 juli en is dagelijks behalve op maandag van 13:30 tot 16:30 uur te bewonderen. Ook als het Stroomhuis open is voor andere activiteiten, is het werk van XI-XI te zien. Het adres is Van Pallandtweg 1 in Neerijnen. Meer informatie: www.stroomhuisneerijnen.nl.

Xixi2

Anneliesje