Nieuwsbericht Nachtafsluiting rotonde Graaf Reinaldweg (N830) in Tuil op 18 en 19 juni

Gepubliceerd op: 13 juni 2012 00:00

De provincie Gelderland is bezig met de aanleg van een nieuwe rotonde in de Graaf Reinaldweg (N830) bij Tuil. De werkzaamheden duren tot medio juni van dit jaar. Op maandag 18 en dinsdag 19 juni wordt de rotonde afgesloten voor alle verkeer vanaf 19.00 tot 6.00 uur.
Bussen en fietsers worden plaatselijk omgeleid. Autoverkeer wordt omgeleid over de A15 en de A2.

De rotonde ontsluit de nieuwe wijk Klingelenberg langs de Graaf Reinaldweg. In het najaar wordt de huidige toegang tot Tuil op de Graaf Reinaldweg verkeersluw gemaakt. Vanaf dat moment is de nieuwe rotonde de hoofdingang van Tuil.

Aanleg rotonde
De rotonde komt binnen de bebouwde kom van Tuil te liggen op de huidige T-splitsing van de Graaf Reinaldweg en de Waalbandijk. In verband met de busverbinding en het vrachtverkeer krijgt de hoofdrijbaan van de rotonde een diameter van 44 meter. Grotere voertuigen kunnen de rotonde dan beter gebruiken, bovendien verhoogt deze maatregel de verkeersveiligheid.
Fietsers steken aan de kant van Waardenburg (binnen de bebouwde kom) met een tweerichtingen fietspad de Graaf Reinaldweg over.

Nieuwe verlichting
Langs de rotonde komen nieuwe lichtmasten te staan. Ook wordt een ANWB-mast met verlichting in het midden van de rotonde geplaatst.

Aanpassen watergang en aanleg duiker
Tijdens de voorbereidingen is vorig najaar al een tijdelijke watergang aangebracht. Met de aanleg van de rotonde wordt onder de aansluiting naar Tuil een duiker aangebracht. De watergang wordt daarna weer teruggelegd op de oude locatie tegen het dijklichaam, de tijdelijke watergang vervalt dan.

Om-en-om langs het werk
Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer op de N830 met tijdelijke verkeerslichten om-en-om langs het werk geleid. De bus wordt plaatselijk omgeleid over de Waalbandijk.