Nieuwsbericht 'Nationale Fiets naar je Werk Dag' op 28 mei

Gepubliceerd op: 20 mei 2015 07:35

'Nationale Fiets naar je Werk Dag' op 28 mei
Een goed doel steunen door naar je werk te fietsen? Dat kan op donderdag 28 mei 2015 tijdens de 'Nationale Fiets naar je Werk Dag'. Mensen die deelnemen steunen met hun aanmelding het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Aanmelden kan via www.fietsnaarjewerkdag.nl.

Uit cijfers van GGD Gelderland-Zuid blijkt dat meer dan de helft (57%) van de werkende inwoners nooit naar het werk fiets.

Bewegen is belangrijk

Voor een goede gezondheid is bewegen van belang. Een manier om meer te bewegen is door naar het werk te fietsen. Indien de afstand te lang is, kan een elektrische fiets helpen. Of reizen met het openbaar vervoer in combinatie met de (OV-)fiets.

GGD-onderzoek

Uit onderzoek van de GGD blijkt dat in regio Gelderland-Zuid ruim driekwart van de mensen betaald werk heeft. In de Gezondheidsmonitor is gevraagd op hoeveel dagen (in een normale week) naar het werk wordt gefietst. Meer dan de helft (57%) fietst nooit naar het werk. 17% fietst 5 dagen per week (of meer), 9% 4 dagen, 7% 3 dagen, 5% 2 dagen en 5% 1 dag per week. Vrouwen fietsen vaker naar het werk: 51% fietst 1 of meer dagen. Van de mannen fietst 35% 1 of meer dagen naar het werk. Ook tussen de regio's zijn verschillen: in regio Rivierenland fietst 35% 1 of meer dagen naar het werk en in regio Nijmegen fietst 48% 1 of meer dagen naar het werk.
Aantal dagen op de fiets naar het werk


Goede doel
Wie zich aanmeldt steunt het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging. De contributie, kleding en eventuele sportattributen worden door het Jeugdsportfonds direct aan de sportvereniging of sportwinkel betaald. Het geld gaat dus niet naar de ouders of het kind. Jaarlijks krijgen ruim 35.000 kinderen een sportkans via het Jeugdsportfonds.