Nieuwsbericht Natuurwerkdag

Gepubliceerd op: 22 oktober 2012 00:00

Natuurwerkdag 2012

Landschap verbindt
Actief zijn in natuur en landschapis leuk, ontspannend en gezond. Op deze twaalfde Natuurwerkdag kan iedereen een dag aan de slag in natuur en landschap in de eigen omgeving. Er zijn steeds meer vrijwilligers actief in het landschap en zij vinden het leuk om anderen te laten zien en ervaren wat het vrijwilligerswerk inhoudt. Tijdens de Natuurwerkdag kan iedereen een dag meehelpen. En niet alleen het landschap knapt ervan op: ook (bedreigde) plant- en diersoorten kunnen weer vooruit.

Kom helpen bij de eendenkooi van Staatsbosbeheer
De eendenkooi ligt in natuurgebied Het Broek en is maar liefst 500 jaar oud. Het is een van de mooiste eendenkooien die Staatsbosbeheer beheert. Rondom de rustieke kooiplas staan oeroude knotessen en knotwilgen met prachtige eikvarens op de stam. In de eendenkooi heeft zich een rijk planten- en dierenleven ontwikkeld met plantensoorten zoals vogelmelk, springzaad en glidkruid. Ook schuilen er in alle rust talloze vogelsoorten op de kooi zoals duiven, uilen, torenvalken, kauwen, meerkoeten, reigers en ook de zeldzame ijsvogel.
Tijdens de Natuurwerkdag gaan we onder begeleiding van de kooiker, de boswachter en ervaren vrijwilligers de knotessen en knotwilgen knotten. Voor koffie, thee, warme soep en een broodje wordt gezorgd. Denk aan warme kleding en vergeet je laarzen niet. Aan het einde van de dag kunnen de mensen die dat leuk vinden uitleg krijgen van de kooiker over de eendenkooi. Kinderen zijn welkom vanaf 8 jaar onder begeleiding.

Aanmelden voorde eendenkooi Waardenburgof een andere Natuurwerkdaglocatie?
Jezelf, vrienden en familie aanmelden voor een gezellig dagje samen aan het werk in het landschap? Kijk voor meer informatie over (kinder)locaties, activiteiten en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl

Landschapsbeheer Nederland organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, De12landschappen en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), KNNV vereniging voor veldbiologie, A Rocha en de ANWB.

De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij.