Nieuwsbericht Neerijnen bij omroep Gelderland over afschaffing toeristenbelasting

Gepubliceerd op: 22 april 2011 00:00

Wat de inwoners en ondernemers van Neerijnen al ruim twee jaar wisten, is nu ook elders in Gelderland bekend geworden: Neerijnen heft al geruime tijd geen toeristenbelasting meer. Dat terwijl een aantal andere gemeenten hun toeristenbelasting verhoogd hebben.

"Dat heeft twee redenen", verklaarde wethouder Rian Verwoert vrijdag 22 april 2011 tegenover de verslaggever van Omroep Gelderland. "Enerzijds hebben wij vorm gegeven aan de opdracht om de regeldruk voor ondernemers te verminderen en anderzijds om de economie en in dit geval de toeristenbranche te stimuleren. De relatief kleine toeristen-ondernemers in onze gemeente hoeven nu geen administratieve rompslomp meer te hebben door toeristenbelasting te heffen en af te dragen. En het is voordeliger voor de toeristen die Neerijnen komen bezoeken. Dat is alleen maar positief, want toerisme is een van onze speerpunten."

Het bericht over de toeristenbelasting in Gelderland wordt in de nieuwsuitzending van vrijdag 22 april uitgezonden en vervolgens herhaald. Later kan het nog worden teruggekeken op Uitzending Gemist van Omroep Gelderland.

Wilt u het onderwerp nog eens terugzien? Klik dan op Uitzending Gemist van Omroep Gelderland van vrijdag 22 april 2011.

 

 Interview wethouder Rian Verwoert