Nieuwsbericht Netwerk Duurzaam & Succesvol Ondernemen Rivierenland

Gepubliceerd op: 29 maart 2012 00:00

Netwerk Duurzaam & Succesvol Ondernemen Rivierenland organiseert op 12 april a.s. een inspiratiesessie bij Brandwijk groep in Zaltbommel. MKB-ondernemers uit Rivierenland die zelf met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bezig zijn of gaan, zijn van harte welkom om deel te nemen.

Dick Brandwijk, eigenaar en bevlogen leverancier van Kerstpakketten en relatiegeschenken, zal uiteenzetten hoe hij duurzaam als succesfactor weet te benutten voor zijn familiebedrijf. Daarnaast zijn wij vereerd over de aanwezigheid van Willem Lageweg, voorman van MVO Nederland. Hij zal spreken over de kansen van MVO voor het MKB.

Een panel discussie, op het scherpst van de snede, zal het programma afsluiten. De stelling luidt: “MKB in Rivierenland wordt hard getroffen door recessie. Daarom komt MVO op de 2e, 3e of zelfs laatste plaats.” In het panel nemen Friso Hennings Backer (Kamer van Koophandel), Wieneke Buurman (Wethouder Gemeente Geldermalsen), Dick Brandwijk (Brandwijk Groep) en Willem Lageweg (MVO Nederland) plaats. Zij zullen met elkaar en de aanwezigen het debat aangaan.

Het programma:
Locatie: Brandwijk groep, Zaltbommel
Ontvangst: 16:30 uur
Aanvang programma / Welkom: 16:45 uur
Presentatie & rondleiding door de Wereld van Brandwijk: 17:00 – 18:30 uur
Kennismaken onderling & duurzaam broodje en drankje: 18:30 – 19:15 uur
Presentatie Willem Lageweg MVO Nederland: 19:15 -19:45 uur
Panel discussie met Friso Hennings Backer, Dick Brandwijk, Willem Lageweg en Wieneke Buurman: 19:45 – 20:45 uur
Afsluiting: 21:00 uur

Inschrijven
Inschrijven kan tot 10 april via de website http://duurzaamondernemenrivierenland.wordpress.com
Er is plaats voor 50 personen, dus schrijf je snel in om zeker te zijn van deelname.

De inspiratiesessie wordt mogelijk gemaakt door Rabobank West Betuwe.

Over Duurzaam & Succesvol Ondernemen Rivierenland
Het open netwerk is opgezet voor MKB ondernemers die bezig zijn of willen starten met MVO.De missie van het netwerk is om sociaal en duurzaam ondernemen inzichtelijk en vooral succesvol te maken door elkaar te versterken. De focus ligt op inspiratie opdoen, ervaringen delen en de kansen ontdekken van MVO. Daarom organiseert het netwerk zowel netwerkbijeenkomsten, verdiepingsbijeenkomsten, debatten en inspiratiesessies met onder andere praktijkverhalen van succesvolle duurzaam ondernemers.

Over Brandwijk Groep
De Brandwijk groep is een familiebedrijf dat bestaat uit twee zelfstandige ondernemingen: Brandwijk kerstpakketten en Promo.nl voor relatiegeschenken en promotionele producten. Brandwijk heeft zich de afgelopen jaren nadrukkelijk gemanifesteerd op het terrein van MVO en duurzaamheid. Een milieuvriendelijk nieuw bedrijfspand, talrijke duurzame keteninitiatieven en het behalen van het CO2 bewust certificaat niveau 3 illustreert de milieubewuste dadendrang van het Bommelse ondernemerspaar.

Over MVO Nederland
MVO Nederland is de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). MVO Nederland bouwt aan een dynamisch en snelgroeiend bedrijvennetwerk waar beginners, gevorderden als koplopers en zowel MKB als het grootbedrijf bij zijn aangesloten.

Wij hopen je te mogen verwelkomen op 12 april!

Met vriendelijke groet,

Namens de initiatiefgroep Duurzaam & Succesvol Ondernemen Rivierenland,
Monique van Asperen
Reggy Broekhuijse
Peter van Luttervelt
Manon van Roon