Nieuwsbericht Nieuw ondernemersnetwerk organiseert inspiratiesessie voor duurzaam & succesvol ondernemen in het MKB

Gepubliceerd op: 20 september 2011 00:00

Netwerken, ervaringen delen, onafhankelijke informatie inwinnen en vragen kunnen stellen over sociaal en duurzaam ondernemen; dat is de opzet van het nieuwe netwerk ‘Duurzaam & succesvol ondernemen Rivierenland’. De eerste activiteit is een inspiratiesessie die uit twee delen bestaat en wordt gehouden op 13 oktober en 2 november a.s.

Het netwerk is bedoeld voor MKB ondernemers in Rivierenland die bezig zijn of willen starten met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). ‘In dit netwerk ligt de focus op het denken in kansen door middel van sociaal en duurzaam ondernemerschap. We blijven dus weg bij alles wat-niet-kan-en-niet-mag ’, aldus Peter van Luttervelt, een van de initiatiefnemers achter het netwerk.

Het netwerk helpt sociaal en duurzaam ondernemen praktisch en inzichtelijk te maken. Daardoor wordt het makkelijker voor bedrijven om een eerste stap te nemen. ‘Behaalde successen nodigen vervolgens uit tot het nemen van de volgende stap. Voor iedere ondernemer, startend met MVO of al vergevorderd, is er in dit netwerk iets te halen en te brengen’, aldus Van Luttervelt.

Er worden meerdere bijeenkomsten georganiseerd: laagdrempelige netwerkbijeenkomsten en verdieping- of inspiratiesessies met praktijkverhalen van succesvolle duurzaam ondernemers. De eerste bijeenkomst is een inspiratiesessie voor maximaal 50 MKB ondernemers die van start willen gaan met MVO en dit om allerlei redenen tot nu toe hebben uitgesteld. Deze sessie in twee delen helpt bij een gestroomlijnde en vliegende start met MVO.

Inspiratiesessie: ‘De eerste stap naar duurzaam succes’ op 13 oktober en 2 november a.s.
Deel 1: Nulmeting en Bedrijfsbezoek aan Brandwijk - 13 oktober 2011 (16:30 – 21:00 uur)

Het eerste deel van de inspiratiesessie is het bedrijfsbezoek aan Brandwijk groep (Leverancier van Kerstpakketten en promotionele producten) in Zaltbommel. Eigenaar Dick Brandwijk zal vertellen over de MVO strategie van zijn bedrijf en hoe hij dankzij deze strategie succesvol bleef tijdens de recessie. Willem Lageweg, directeur van brancheorganisatie MVO Nederland, zal spreken over de kansen in MVO.

De deelnemers kunnen kosteloos een MVO scan invullen die als nulmeting dient voor de status van de MVO activiteiten binnen het bedrijf. De resultaten worden in het tweede deel aan de ondernemers overhandigd.

Deel 2: Snelkooksessie ‘Van plan tot actie’ en matchmaking – 2 november 2011 (19:00 – 22:00 u)

Het tweede deel van de inspiratiesessie vindt plaats in de Rabobank in Geldermalsen. De deelnemers ontvangen de uitkomst van de ingevulde MVO scan. Deze geeft inzage in hoever het bedrijf is met MVO. Vervolgens zijn er ‘Snelkooksessies’ waarin wordt gewerkt aan het maken van een concreet actieplan om MVO werkbaar te maken binnen het bedrijf. Tenslotte zal er een matchmaking plaatsvinden tussen de 50 deelnemers. Deelnemers die wat voor elkaar kunnen betekenen zullen met elkaar worden gematcht om de krachten te kunnen bundelen.

Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Commitment om actief aan beide sessies deel te nemen is een vereiste. Inschrijven kan tot 3 oktober via de website www.duurzaamondernemenrivierenland.wordpress.com.

Het programma van de inspiratiesessie wordt mogelijk gemaakt door Rabobank West Betuwe.