Nieuwsbericht Nieuwjaarsreceptie gemeente Neerijnen

Gepubliceerd op: 09 januari 2015 09:40

Op donderdag 8 januari 2015 vond in Huis op Hemert in Ophemert de Nieuwjaarsreceptie plaats van de gemeente Neerijnen. Natuurlijk stond burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen even stil bij de aanslag in Parijs.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen
Nieuwjaarstoespraak burgemeester L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen
 

De burgemeester memoreerde verder dat er elders in de wereld grote problemen waren en zijn, zoals de MH17-ramp, de opkomst van IS, spanningen in het Midden-Oosten, Oekraïne en Rusland en de ziekte ebola. Zij sloot vervolgens aan bij premier Mark Rutte en de burgemeesters in Nederland die de brute aanslag veroordeelden en betuigde steun aan de journalisten/cartoonisten die hierbij om het leven kwamen.

Over de gemeente Neerijnen gaf zij aan de woorden van Koning Willem Alexander te ondersteunen 'dat de kracht van Nederland veel meer omvat dan individuele talenten. De kracht zit er in wat we er samen van maken'.
Klik op Nieuwjaarstoespraak om de volledige tekst te downloaden.

Aansluitend gaf wethouder Koos Krook, juryvoorzitter van de Vrijwilligersprijs Neerijnen, aan wat het belang is van vrijwilligers en participanten aan de samenleving. Hij roemde hierbij diegenen die, vaak zonder het zelf te beseffen, een belangrijke bijdrage leveren aan de het versterken van de gemeenschap.
De jury heeft drie genomineerden voorgedragen die voor de prijs in aanmerking konden komen:

  • Leo Severs vanwege zijn inzet voor het volleybal in Haaften, de dorpstafel, het Kulturhus en het verdere verenigingsleven in Haaften;
  • Chris Hoefsloot vanwege zijn betrokkenheid bij de PelleWilbus, die ouderen en mensen die slecht ter been zijn naar diverse activiteiten brengt;
  • Marieke Gijsberts voor haar belangenloze inzet voor de basisschool, de Oranjevereniging, dorpshuis De Toevershof, de kerk, de toneelvereniging, andere dorpsactiviteiten, de toneelvereniging, voetbalvereniging, de carnavalsvereniging en de jaarlijkse spooktocht
 De jury koos uiteindelijk voor Marieke Gijsberts voor haar vrijwillige werk in Varik en Heesselt. Zij mocht uit handen van burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen een glazen kunstwerk als blijvende herinnering in ontvangst nemen en de cheque van € 500. Zij mag dit besteden aan een van de projecten van haar vrijwilligerswerk.  
 Vrijwilligersprijs Neerijnen 2014