Nieuwsbericht Onderzoek naar gezondheid en leefstijl kinderen

Gepubliceerd op: 19 november 2013 00:00


Deze week ontvangt een grote groep ouders van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar een schriftelijke vragenlijst. Daarin staan vragen over de gezondheid en leefstijl van hun kind.
De gemeente en de GGD vroegen de ouders al eerder om een vragenlijst op internet in te vullen. Veel ouders deden dit al. De gemeente en de GGD vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk ouders meedoen. Immers hoe meer ouders de vragenlijst invullen, hoe betrouwbaarder de resultaten en hoe completer het beeld van de gezondheid van de kinderen in een gemeente. Daarom ontvangen ouders die nog niet via internet reageerden deze week een schriftelijke vragenlijst.

Het onderzoek
GGD Gelderland-Zuid en de gemeente zijn benieuwd hoe het gaat met de kinderen van 0-12 jaar. Bijvoorbeeld hoe gezond zijn ze eigenlijk? Hoe vaak eten ze fruit? Spelen ze buiten en zijn daarvoor voldoende veilige mogelijkheden? Ook willen ze graag weten of ouders behoefte hebben aan extra hulp bij het opvoeden.

Ouders mogen meedenken over aanbevelingen
De uitkomsten zijn in het voorjaar van 2014 bekend. De GGD heeft ouders in de lijst gevraagd of ze dan willen meedenken over aanbevelingen naar aanleiding van deze uitkomsten. Het is voor het eerst dat de GGD ouders dit vraagt. Veel ouders hebben zich hiervoor al opgegeven. De gemeenten en instellingen gebruiken de uitkomsten en aanbevelingen voor het verder ontwikkelen en bijstellen van hun aanbod en beleid gericht op de jeugd.

Prijzen
Ouders die meedoen maken kans op 1 van de 100 prijzen ter waarde van € 40,00. De prijzen bestaan naar keuze uit een boekenpakket, twee weken gratis groente en fruit, een NEC-pakket (voetbalshirt en stadionrondleiding) of een strippenkaart voor het zwembad of een andere sportieve activiteit.
Meer informatie staat op www.ggdgelderlandzuid.nl.