Nieuwsbericht Ontbijt van leerlingen voor burgemeester De Vries

Gepubliceerd op: 09 november 2016 10:40

Vanochtend brachten 28 kinderen van Cbs Goudenstein uit Haaften een ontbijtje bij burgemeester Harry de Vries op het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij zo'n 520.000 kinderen samen gezond ontbijten op 2.720 basisscholen.

Burgemeester De Vries van Neerijnen onderstreept hiermee, net als 254 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Jantje Beton
Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester De Vries symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, bij deze 14e editie het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag. De leerlingen uit de groepen 7 en 8 namen de cheque met een bedrag van € 250,- in ontvangst.

Advies van burgemeester
Harry de Vries kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: "Ik probeer gezond te leven, lekker bewegen door regelmatig hard te lopen, maar ook door goed te ontbijten, daarmee komt 'de motor' 's morgens weer op gang. En daarom vind ik het belangrijk dat onze jeugd ook ontdekt dat een goed ontbijt belangrijk is .... niet alleen hier vandaag op het gemeentehuis, maar ik hoop dat alle jongeren in Neerijnen zich daarvan bewust zijn!"

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Nationaal Schoolontbijt 2016 1

Nationaal Schoolontbijt 2016 2