Nieuwsbericht Ook taxussnoeisel begraafplaatsen Buren en Neerijnen naar sticht. Vergroot de Hoop

Gepubliceerd op: 29 juni 2016 13:05

Behalve het ingeleverde taxussnoeisel van inwoners, wordt ook het snoeisel van de taxushagen op de begraafplaatsen in de gemeente Buren en Neerijnen gedoneerd aan stichting Vergroot de Hoop. Deze stichting zet zich in voor de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel te verzamelen. Taxussnoeisel bevat baccatine, een belangrijke grondstof voor het maken van chemotherapie. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie. Een mooi doel waar Avri in samenwerking met de gemeenten Buren en Neerijnen op deze manier graag een extra steentje aan bijdraagt.

In totaal gaat het om maar liefst 7.000 m2. Stichting Vergroot de Hoop werkt hiervoor samen met MV Tuinadvies uit Erichem, die de hagen gaat snoeien. Op 5 juli gaat de snoei van start en eind juli moeten alle hagen gesnoeid zijn. Het kan zijn dat de taxushagen op de begraafplaats bij u in de buurt er daarom tijdelijk iets minder verzorgd uitzien dan normaal.

Particulier snoeisel naar Avri-milieustraten
Op de Avri-milieustraten in Culemborg, Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel staan speciale bakken waar inwoners van de 10 Avri-gemeenten van 15 juni tot 31 augustus hun taxussnoeisel in kunnen doen. Vorig jaar werden er 25 bakken gevuld, dit was voldoende voor ruim 12 chemokuren. Kijk op www.vergrootdehoop.nl voor meer informatie.