Nieuwsbericht Opening Kulturhus Haaften uitgesteld

Gepubliceerd op: 02 oktober 2013 00:00

 

Op 2 november aanstaande zou het nieuwe multifunctioneel centrum, waarin onder andere een dorpshuis, de twee basisscholen en een sportzaal, officieel worden geopend.
Problemen in het bouwproces hebben er echter helaas toe geleid dat het Kulturhus in Haaften nog niet op 2 november 2013 officieel kan worden geopend, maar begin 2014. In de loop van de komende maand proberen wij duidelijkheid te krijgen wanneer het gebouw wel in gebruik kan worden genomen.

 

Het bestuur van de gemeente Neerijnen betreurt het besluit van uitstel, maar ziet gelet op de houding van de aannemer om het gebouw nog niet op te leveren, geen andere mogelijkheid.

 

Bij de ondertekening van de bouwovereenkomst tussen de gemeente en de aannemer is er altijd van uitgegaan dat het Kulturhus op 17 juli 2013 of zoveel eerder als mogelijk zou worden opgeleverd. Steeds hielden wij rekening met een oplevering op de afgesproken datum. Twee dagen voor die datum liet de aannemer echter weten het niet te zullen redden. De afgelopen periode is hard gewerkt om het gebouw op te leveren, maar helaas nog steeds zonder resultaat.

 

Sinds de zomer voert de gemeente al een discussie met de aannemer, maar heeft daarbij continue het beeld gehad dat er tijdig een oplossing zou worden gevonden. Dit bleek helaas niet het geval te zijn. De aannemer liet afgelopen week nog weten niet zover te zijn dat de sleutels overhandigd kunnen worden.

'Dat is een domper voor ons als gemeente, maar we begrijpen dat de teleurstelling bij de inwoners van Haaften vele malen groter is.'
Hebt u hierover vragen of opmerkingen of wilt u uw teleurstelling met ons delen? Kom dan aanstaande donderdag 3 oktober tussen 18:30 en 20:00 uur tijdens een ingelaste inloopavond naar het Dorpshuis, Dorpshuisstraat 2 in Haaften. Wij zijn er dan ook en gaan graag het gesprek met u aan. Ook tijdens de komende Burgeravond op 22 oktober aanstaande in de Willem Alexanderschool kunt u hierover met ons van gedachten wisselen.