Nieuwsbericht Persbericht: Harry de Vries waarnemend burgemeester gemeente Neerijnen

Gepubliceerd op: 16 december 2015 09:05

Persbericht Provincie Gelderland

Arnhem, 15 december 2015

HARRY DE VRIES WAARNEMEND BURGEMEESTER GEMEENTE NEERIJNEN

Burgemeester H.H. de Vries
  H.H. de Vries

Met ingang van 1 januari 2016 wordt de heer De Vries benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Neerijnen.

Harry de Vries (59 jaar, CDA), woont in Nijmegen. Hij was eerder burgemeester van de gemeente Lingewaard van 2007 tot 2013. Daarvoor was hij Directeur van de Gelderse Sport Federatie 2000-2007. De Vries was van 1999 tot 2007 lid van Provinciale Staten. In deze periode was hij 7 jaar fractievoorzitter van het CDA en tevens 4 jaar vice voorzitter van Provinciale Staten.

Na de bekendmaking van het vertrek van waarnemend burgemeester mevrouw Loes van Ruijven heeft de commissaris van de Koning, de heer C.G.A. Cornielje, met een delegatie van de gemeenteraad, de griffier, een wethouder en de gemeentesecretaris van Neerijnen gesproken over de vervulling van de burgemeestersvacature. De gemeente Neerijnen werkt op dit moment intensief samen met de gemeenten Lingewaal en Geldermalsen. Zij streven ernaar om voor de zomer van 2016 helderheid te bieden over de toekomst van deze drie gemeenten.

De waarnemend burgemeester, Harry de Vries is vandaag beëdigd door de Commissaris van de Koning en zal per 1 januari 2016 het ambt van burgemeester van Neerijnen waarnemen.