Nieuwsbericht Persbericht benoeming A. J. van Hedel tot burgemeester van de gemeente Neerijnen

Gepubliceerd op: 09 juni 2011 00:00

De heer A. J. van Hedel, 50 jaar en lid van de VVD is per 15 juni 2011 benoemd tot burgemeester van de gemeente Neerijnen.

De heer Van Hedel is in 1990 begonnen als raadslid en is van 1994 tot1998 en 2002 tot 2008 wethouder van de gemeente Valkenswaard geweest.

Thans is de heer Van Hedel zelfstandig organisatie- en beleidsadviseur en begeleidt hij in die functie projecten in opdracht van gemeenten, bedrijven en instellingen.

Op 9 december 2010 heeft de gemeenteraad van Neerijnen de profielschets voor de nieuwe burgemeester, in het bijzijn van de Commissaris van de Koningin in Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje, vastgesteld.

Voor de burgemeestersvacature Neerijnen (ca. 11.900 inwoners) hebben zich 55 sollicitanten per brief gemeld. De Commissaris van de Koningin heeft gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten. Vervolgens heeft hij overleg gehad met de door de gemeenteraad van Neerijnen ingestelde vertrouwenscommissie. De vertrouwenscommissie heeft eveneens gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Op basis van de vastgestelde profielschets heeft de vertrouwenscommissie twee kandidaten voorgedragen aan de gemeenteraad. De Minister heeft de aanbeveling van de Raad en het advies van de Commissaris van de Koningin overgenomen.

Tijdens de raadsvergadering van 15 juni a.s. wordt de heer A.J. van Hedel beëdigd door de Commissaris van de Koningin en aansluitend vindt de installatie plaats.