Nieuwsbericht Prijswinnaars kleur-, knip- en plakwedstrijd Kulturhus Haaften bekend

Gepubliceerd op: 20 september 2012 00:00

Op donderdagmiddag 20 september ontvingen de prijswinnaars uit handen van wethouder Sander van den Heuvel een prijs voor hun inzending aan de kleur-, knip- en plakwedstrijd voor het Kulturhus Haaften. De leerlingen van de basisscholen in Tuil, Haaften en Hellouw mogen op 4 oktober aanstaande ook nog plaatsnemen in de heistelling om de eerste paal van het te bouwen multifunctionele centrum te slaan.

Verrast waren Jochem Henken uit Hellouw, Kiek Kramer en Liselot Brienen uit Haaften en de pas 6 jaar oude Ben Dekker uit Tuil niet. Ze hadden immers al op school gehoord dat ze een prijs hadden gewonnen in de kleur-, knip- en plakwedstrijd voor het Kulturhus in Haaften. Wel waren ze gespannen en nerveus voor wat ze te wachten stond. De gemeente had deze wedstrijd onder de leerlingen van de vier basisscholen uitgeschreven ter gelegenheid van de start van de bouw van het nieuwe gebouw voor de inwoners van Haaften en omgeving. Het doel was de leerlingen al wat bekend te maken met het gebouw waar ze binnenkort gebruik van zullen maken.

De inzendingen van de kinderen varieerden van zeer uitgedachte concepten (sportvelden op de daken van de gebouwonderdelen) tot echte-meiden-roze gebouwen met felgekleurde ramen. Per school was er een mooie MP4-speler te winnen. Ook mogen de vier prijswinnaars op 4 oktober aanstaande in de heistelling klimmen om te helpen bij het slaan van de eerste paal van het gebouw dat in november 2013 in gebruik genomen moet worden. Natuurlijk namen ze die uitnodiging van de wethouder graag aan.

Prijsuitreiking kleur-, knip- en plakwedstrijd Kulturhus Haaften
Wethouder Sander van den Heuvel met v.l.n.r. de prijswinnaars Jochem Henken, Ben Dekker, Kiek Kramer en Liselot Brienen.