Nieuwsbericht Prinsjesestafette 2018, Gelderse vlag op weg naar Den Haag

Gepubliceerd op: 11 september 2018 14:50

De 3e dinsdag van september is het Prinsjesdag! Gekoppeld aan Prinsjesdag vindt iedere jaar het Prinsjesfestival plaats in Den Haag. Dit jaar is de provincie Gelderland medeorganisator. Het doel is om Gelderland extra onder de aandacht te brengen in Den Haag. En wie Gelderland zegt, zegt ook Vierdaagse, het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld, deel van hét DNA van Gelderland....

Daarom organiseerde de provincie een wandelestafette van Nijmegen naar Den Haag, van 10 september t/m 13 september 2018. Gelderse burgemeesters en wethouders wandelen dan in estafette naar Den Haag. Vanmorgen om 07:00 uur startte burgemeester Harry de Vries met een groep aangesloten wandelaars voor hun etappe van Tiel naar Geldermalsen, een tocht van 18 kilometer. Het thema van het Prinsjesfestival dit jaar is 'Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!'

Prinsjesestafette 1

Prinsjesestafette 2

Bij het station van Geldermalsen was het de beurt aan de Geldermalsense burgemeester Jeroen Staatsen om met zijn wethouders en een groep wandelaars op stap te gaan naar het volgende punt, Leerdam.

Prinsjesestafette 3

Op 13 september 2018 komen de wandelaars aan in de Grote Kerk in Den Haag. Om 14.00 uur beginnen ze aan de laatste kilometer onder begeleiding van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers en een detachement van de politie. Ze lopen over de Haagse Via Gladiola (Lange Poten) naar de finish op het Plein. Burgemeester Pauline Krikke en gedeputeerde Peter Drenth verzorgen hier om 14.30 uur een feestelijk onthaal, samen met de speaker van de Nijmeegese Vierdaagse, Ed van den Bent.

Vervolgprogramma
Van 13 tot en met 17 september 2018 staat Den Haag in het teken van Gelderland. Op zaterdag 15 september is er een goed gevuld programma met activiteiten op de Hofplaats, Lange Poten en het Plein. Onder het motto 'Gelderland levert Den Haag mooie streken' laten we onze mooie provincie zien, horen, proeven en beleven. Doe mee aan de clinics rolstoelhockey en rolstoelbasketbal, bekijk de demonstraties BMX en Urban Hockey en ontdek eSports. Of beleef de Gelderse mode en geniet van de culinaire specialiteiten uit de grootste provincie van Nederland! Interesse in de Gelderse geschiedenis? De Ridders van Gelre vertellen u er alles over met behulp van de Living Statues op Lange Poten. Op het Plein vertonen we 's avonds de film 'Wild' over de natuur op de Veluwe. Kijk voor het hele programma op de webpagina over het Prinsjesfestival.