Nieuwsbericht Ruilbeurs van Betuwse Historische Tractoren Club Ophemert

Gepubliceerd op: 29 december 2011 00:00

Traditiegetrouw houdt de Betuwse Historische Tractoren Club op de eerste zaterdag in januari een ruilbeurs. Bij het loonbedrijf van Henk Valkis aan de Hermoesestraat in Zennewijnen (bij Ophemert) is dan een markt van nieuw en oud gereedschap en gebruikte onderdelen.

Op 7 januari a.s. is de schuur van Valkis vol met marktkraampjes. Ook buiten staat een aantal. Sommige verkopers komen met een veewagen vol oud gereedschap en gebruikte onderdelen. Ze komen in groten getale uit het hele land, net zoals de vele kopers. Ook Belgen weten de ruilbeurs aan de Hermoesestraat te vinden. Het gaat veelal om agrarisch gereedschap en machines zoals tractoren, kettingzagen, maaimachines en boormachines. Ook schroeven, bouten en moeren zijn er in overvloed, zowel oude als nieuwe.

Wie op zoek is naar bijzondere onderdelen vindt er vast wel iets van zijn gading. Vanaf 8 uur tot 13.00 uur is het snuffelen en ‘schumen’ geblazen. De toegang is gratis.

In de schuur zijn bij een gaskachel erwtensoep en andere versterkingen van de inwendige mens te koop. Rond een statafel of op strobalen worden de aankopen besproken. Betuwse gezelligheid alom.

Info: K.Jagtenberg Eck en Wiel Tel; 0344-691853

Rian Verwoert opent vrijwilligerssteunpunt