Nieuwsbericht Ruim 250 straten strijden om de titel ‘De leukste straat van Nederland’

Gepubliceerd op: 26 juli 2012 00:00

‘De leukste straat van Nederland’ verkiezing is een groot succes en inmiddels doen er al 248 straten uit heel Nederland aan mee. De meeste deelnemende straten komen uit de provincies Limburg en Noord-Holland. In Limburg doen er al 145 straten mee en in Noord-Holland zijn er al 80 deelnemende straten. Tot 18 augustus kan iedereen zijn straat nog aanmelden voor deelname aan de verkiezing.

Deze verkiezing is er voor alle straten in Nederland. Het initiatief is van Jouwstraat.nl, het sociale netwerk voor buren en straatgenoten. Met deze verkiezing wil jouwstraat.nl buren met elkaar in contact brengen en het wij gevoel in de straat versterken. Daarnaast kunnen buren en straatgenoten laten zien dat ze trots zijn op de straat waarin ze wonen en de rest van Nederland laten weten hoe leuk hun straat is.

Iedereen kan zijn straat aanmelden op www.deleukstestraatvannederland.nl  en op zijn of haar favoriete straat stemmen. De 36 straten (drie per provincie) met de meeste stemmen gaan door naar de halve finale op zaterdag 1 september. De straten zullen dan tegen elkaar gaan strijden door middel van een ‘streetbattle’.

De 12 straten (één per provincie) die de ‘streetbattle’ winnen gaan door naar de finale op zaterdag 15 september. Een straatjury zal gaan bepalen wat de leukste straat van Nederland is.

Jantje Beton, PostNL, de Nationale Postcode Loterij, Barbecue.nl, Thuisbezorgd.nl, Dierenpark Emmen en EnergieDirect ondersteunen deze verkiezing en bieden de deelnemende straten en stemmers een prijzenpakket aan. Op de website deleukstestraatvannederland.nl worden de spelregels van de verkiezing uitgelegd en kunnen de deelnemers en stemmers zien welke prijzen er te winnen zijn. De hoofdprijs is de titel ‘Leukste Straat van Nederland’ die de winnende straat een jaar lang mag dragen en een straatfeest voor de hele straat.