Nieuwsbericht Schone Waal, een goede bijdrage aan uw omgeving en vereniging

Gepubliceerd op: 27 februari 2015 08:20

Is uw vereniging in de gemeenschap actief? Draagt u als vereniging graag een steentje bij aan de omgeving, waarmee u ook nog eens wat extra kasgeld kunt verdienen? Word Waaljutter en draag bij aan het project Schone en beleefbare Waal.

Zwerfafval
Jaarlijks blijft er na de hoogwaterperiode (maart/april) op de oevers langs de Waal in Gelderland veel zwerfvuil achter. Dit zorgt niet alleen voor een lelijk landschapsbeeld, het is ook slecht voor het milieu, de flora en fauna en de mens. Daarnaast veroorzaakt het ‘plastic soep’ in zeeën en oceanen. Het is een actueel probleem op wereldschaal dat u als vereniging lokaal mee kunt helpen verminderen.

Project Schone en beleefbare Waal
Er wordt al veel zwerfafval opgeruimd langs de Waal. Toch blijft er helaas nog veel liggen. Daarom starten IVN Gelderland, GNMF, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en de provincie Gelderland in samenwerking met negen gemeenten langs de Waal, het project Schone en beleefbare Waal. Met dit project maken zij mensen bewust van het zwerfafvalprobleem en organiseren ze opruimacties.

Word Waaljutter en adopteer een tracé!
Kunt u ook een stukje ‘Waal’ bij u in de buurt opschonen? Voor het opschonen van een tracé langs de Waal ontvangt u als vereniging een financiële vergoeding van gemiddeld 500 euro, afhankelijk van de ligging, de grootte en hoeveelheid zwerfvuil. 

Wat vragen wij van u?
U stelt een groep samen van circa 10-20 enthousiaste personen die een tracé willen opschonen. Daarnaast vragen wij u om het inschrijfformulier in te vullen en een contactpersoon voor uw vrijwilligersgroep aan te wijzen. Deze contactpersoon stemt met ons de locatie en het tijdstip af waarop de opruimactie(s) plaatsvind(t)(en). Op zaterdag 14 maart vindt het grote kick-off moment plaats, vanaf dan bent u als vereniging in de gelegenheid om het tracé op te ruimen, namelijk tussen 14 maart en 11 april.

Aanmelden
Spreekt ons initiatief u aan, wilt u graag iets voor de gemeenschap doen en hier ook nog eens een leuk bedrag voor uw vereniging mee verdienen? Meld u dan aan via het antwoordformulier op www.waaljutters.nl. In de gemeente Neerijnen zijn 13 tracés beschikbaar. Voor vragen kunt u contact opnemen met Niels van de Wetering op 140418 of niels.van.de.wetering@neerijnen.nl .

Bent u actief op twitter? Twitter dan mee met #waaljutters.