Nieuwsbericht Slotartikel enquête en huisnummering

Gepubliceerd op: 07 maart 2016 09:15

Enquête veiligheidsbeleving 2015
In 2015 is een huis aan huis enquête gehouden om de veiligheidsbeleving te onderzoeken. Middels verschillende berichten is dit bekend gemaakt. De uitwerking van de actiepunten is besproken met de betrokken partijen en de punten zijn verwerkt in het Uitvoeringsplan Integrale veiligheid en Rampenbestrijding 2016. Dit plan wordt uiterlijk aan het eind van het eerste kwartaal in 2016 vastgesteld en uitgevoerd in 2016.

Huisnummering
Bij bijvoorbeeld brand, een inbraak, een ongeval, een hartaanval of beroerte belt u 112. Dan telt iedere seconde wanneer hulpdiensten zeer snel bij uw adres moeten zijn. Het komt vaak voor dat er geen of slecht leesbare huisnummering is. Hierdoor verliezen hulpdiensten kostbare tijd.

Het probleem is dat huisnummers te ver van de weg staan, achter een struik of boom of aan de zijkant van de brievenbus of het huis. Voor zowel u als de hulpdiensten is het meer dan vervelend als ambulance, politie, brandweer of de huisarts bij het verkeerde huis staat.

Zorg dat uw huisnummer dag en nacht goed zichtbaar is! Is dit nu nog niet het geval dan adviseren wij u deze situatie te verbeteren. Bijvoorbeeld door een reflecterend huisnummerbordje te bestellen, wellicht ook te verkrijgen bij een van onze lokale ondernemers in Neerijnen. Het bordje kunt u aan uw hek, muur of op een paaltje bevestigen, als het maar direct vanaf de weg zichtbaar is.