Nieuwsbericht Struinen langs de Waal

Gepubliceerd op: 05 augustus 2015 14:25

Cultureel en landschapscentrum Stroomhuis organiseert in de vakantiemaanden juli en augustus twee avondwandelingen door het Parkbos en de uiterwaarden van de Rijswaard. Beide heel verschillende gebieden zijn onderdeel van het prachtige Landgoed Neerijnen.

Educatieve boswachters van Geldersch Landschap en Kasteelen begeleiden u en wijzen u tijdens deze struinroute op bijzonderheden in de natuur. De wandeling duurt ruim 2 uur en is ook zeer geschikt voor toeristen die in de regio verblijven.

Deze belevingsactiviteit is georganiseerd in het kader van het project Schone en beleefbare Waal, een project dat er op gericht is om het afval in de uiterwaarden van de Waal op te ruimen en zoveel mogelijk mensen de Schone Waal omgeving te laten beleven. Initiatiefnemer van het project is IVN Gelderland in samenwerking met GNMF. Schone en beleefbare Waal wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, gemeenten Neerijnen, Neder-Betuwe, Lingewaard, Tiel, Overbetuwe, Zaltbommel, West Maas en Waal, Maasdriel, Lingewaal, Waterschap Rivierenland en Rijkswaterstaat.
Zie voor meer informatie over het project en deelname www.waaljutters.nl

Wanneer: Dinsdag 11 augustus, 19.00 – 21.00 uur
Waar: Vertrek vanaf de parkeerplaats bij het Stroomhuis, Van Pallandtweg 1 in Neerijnen
Deelname: Gratis
Aanmelden: Niet nodig