Nieuwsbericht Succesvoller starten én groeien!

Gepubliceerd op: 14 januari 2015 14:55

IkStartSmart en IkGroeiSmart voor ondernemers met ambitie

Startende en groeiende ondernemers, opgelet! Wil je jouw kansen op succes aanzienlijk vergroten? Je ondernemersvaardigheden verbeteren? De groei van je bedrijf versnellen? Doe dan mee aan de programma’s IkStartSmart of IkGroeiSmart en realiseer samen met je eigen coach jouw persoonlijke ambities.

Wat houdt het in?

Bij beide programma’s volgt elke deelnemer
een individueel maatwerktraject, waarin zijn/haar persoonlijke situatie en competenties centraal staan. Coaching is hier bij het ‘hoofdgerecht’, de overige onderdelen zijn de ‘bijgerechten’ die aanvullend kunnen worden gekozen: training, advies, netwerkbijeenkomsten en eventueel ook financiering. Uit een intakegesprek en een ondernemerstest wordt duidelijk, welke ondernemersvaardigheden de deelnemer nog kan ontwikkelen om succesvoller te ondernemen. Deze vaardigheden vormen het startpunt van het traject. Zij zijn dus voor elke ondernemer anders.

Hoe ziet het traject eruit?

Het IkStartSmart/IkGroeiSmart-traject begint met je aanmelding gevolgd door een kennismakingsgesprek (intake) met een KvK-adviseur. Doel van het gesprek is om kansrijke deelnemers te selecteren: kun je op termijn je inkomen uit je bedrijf halen? Daarna doe je een online ondernemerstest die inzicht geeft in je sterke en zwakke punten. Dit wordt besproken in een diagnosegesprek. Daarna kies je zelf je coach uit een groot aantal coaches die aan IkStartSmart/IkGroeiSmart zijn verbonden. De verschillende coachprofielen helpen je om hierin een keuze te maken. Tijdens het coachingtraject, dat uit een aantal één-op-één-gesprekken bestaat, maakt je coach uiteraard gebruik van de resultaten van jouw ondernemerstest. Daardoor werken jullie optimaal aan de verhoging van jouw persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit.

De volgende stappen zijn

  • Advies, waarmee je jouw kennis over een specifiek onderwerp kunt uitbreiden.

  • Training, waarin je kennis en vaardigheden op het gebied van het ondernemerschap kunt ontwikkelen. Je kiest uit seminars, workshops en trainingen, afgestemd op de levensfase van jouw bedrijf en op de competenties die je wilt ontwikkelen.

  • Netwerken, onmisbaar in het moderne zakendoen.

  • Financiering: hierin staan het verkrijgen van een microkrediet en de uitvoering van je financieel plan centraal.

Het traject wordt afgesloten met een tweede ondernemerstest en een eindgesprek. De totale doorlooptijd van een traject is maximaal twaalf maanden.

Wat levert het je op?
Deelname aan IkStartSmart levert twee belangrijke resultaten op: je bent veel beter voorbereid op alles wat er bij een startend bedrijf komt kijken, en je slagingskans als ondernemer wordt aanzienlijk groter. Je coach ondersteunt bij de ontwikkeling van ondernemersvaardigheden, die nodig zijn voor een goede start.

Als deelnemer aan IkGroeiSmart werk je aan de versterking van ondernemersvaardigheden die nodig zijn om jouw bedrijf te laten groeien. Samen met je coach vertaal je jouw bedrijfscijfers naar concrete acties om doelen te bereiken die je vooraf hebt vastgesteld. Dit leidt tot een uitgewerkte groeistrategie, die resulteert in een nieuw of aangepast businessplan.

Wat wordt er van jou verwacht?
Je belangrijkste bagage is een ondernemende houding: eigen initiatief, zelfstandigheid en het nemen van verantwoordelijkheid staan centraal. Kortom, een houding die expliciet is gericht op actieve deelname, om op die manier echt alles uit deze bijzondere trajecten te halen!

Wie mag meedoen?
Iedere serieuze en kansrijke startende ondernemer behoort tot de doelgroep: prestarters, ZP-ers en MKB-ondernemers die maximaal 5 jaar ondernemer zijn, en ondernemers die starten door een bestaand bedrijf over te nemen. Heb je een niet-Nederlandse achtergrond of een uitkering en denkt over het starten of overnemen van een bedrijf? Ook dan kun je bij IkStartSmart of IkGroeiSmart terecht.

Wat investeer je in jezelf en in je bedrijf?
Je eigen bijdrage aan IkStartSmart bedraagt € 250 excl. BTW, aan IkGroeiSmart € 750 excl. BTW. Je krijgt hiervoor een uniek individueel maatwerktraject terug. De overige kosten (€ 3.000)worden betaald door de Provincie Gelderland en de gemeente waarin je start of bent gestart.

Meer weten en aanmelden?
Enthousiast geworden? Ga naar
www.ikstartSmart.nl of www.ikgroeismart.nl voor meer informatie en praktijkverhalen! Hier vind je ook het aanmeldformulier.