Nieuwsbericht Testalarm niet uitgevoerd vanwege technische storing

Gepubliceerd op: 04 maart 2014 00:00

Op maandag 3 maart kon het maandelijkse testalarm in Gelderland-Zuid niet uitgevoerd worden vanwege een technische storing in het computersysteem op de gemeenschappelijke meldkamer. De sirenes in de hele regio bleven daardoor om 12.00 uur 's middags stil. De storing werd direct onderzocht en was binnen korte tijd verholpen.

Testen van het systeem
"Het testalarm vindt maandelijks stipt om 12.00 uur plaats", zegt hoofd van de meldkamer brandweer Marcel Jonkman. "Vandaar dat we het testalarm niet minuten later alsnog hebben uitgevoerd, ook al was de storing weer verholpen. Dat zou verwarrend zijn." Wel zullen deze maand binnen de meldkamer zelf nog een aantal testen met het systeem worden gedaan, waar het publiek niets van zal merken. Jonkman: "Het testalarm heet niet voor niets zo. Het is een belangrijk middel om elke maand te kijken of het systeem en de sirenes goed werken en waar eventueel storingen zitten."

Eerstvolgende testalarm: 7 april
Het testen van de sirenes zal deze maand dus niet meer plaatsvinden. De eerstvolgende keer dat de sirenes in Gelderland-Zuid getest worden, is op de eerste maandag van de volgende maand: 7 april.