Nieuwsbericht Toekomstige bewoners Schoolstraat Haaften metselen eerste steen

Gepubliceerd op: 15 september 2014 00:00

Op donderdag 11 september hebben toekomstige bewoners samen met wethouder Krook de eerste stenen gemetseld van het nieuwbouwcomplex aan de Schoolstraat in Haaften. Vooraf waren directeur-bestuurder Marinus Kempe van De Kernen, directeur Sjef Havermans van Dura Vermeer, bestuurder Cor van de Craats van Wittenbergzorg en wethouder Kool aan het woord over de ontwikkeling, de bouw, zorg dichtbij en de historie van Haaften. De eerste officiële handeling van dit nieuwbouwplan werd deze middag gevierd.

Een nieuwe buurt rijker

Haaften is een dorp met een bijzondere historie. Een aantal rampen heeft het dorp in het verleden getroffen en verwoest. Maar Haaften is ook weer opgebouwd en volgend jaar is dit dijkdorp een nieuwe buurt rijker. Door de realisatie van een multifunctioneel centrum met hierin de school, ontstond voor Woonstichting De Kernen de mogelijkheid op de oude locatie van de school te ontwikkelen. Inmiddels bouwt Dura Vermeer hier het prachtige appartementencomplex met 24 huurwoningen. De heer Marinus Kempe van De Kernen: “Appartementen zijn er in Haaften niet veel. Het is anders wonen en biedt veel voordelen. In een appartementencomplex ontmoet je je buren makkelijk. En met Wittenbergzorg aan de overkant van de straat, kunnen de toekomstige bewoners hier straks zorgeloos genieten van de oude dag.”

Nog enkele huurwoningen beschikbaar
Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar, met een huurprijs vanaf € 597,00 en een woonoppervlakte vanaf 80 m2. Directeur Sjef Havermans van Dura Vermeer: “We hebben nu prachtig weer, volgens planning worden de appartementen eerste kwartaal 2015 opgeleverd. Maar de winter moet nog komen, daar hangt onze planning wel van af. Een ding is zeker, het wordt mooi wonen hier.” 

Toekomstige bewoners Schoolstraat Haaften metselen eerste steen
Wethouder Krook metselt samen met toekomstige bewoners de eerste stenen van nieuwbouwcomplex Schoolstraat in Haaften