Nieuwsbericht Voorlezen op de peuterspeelzaal

Gepubliceerd op: 20 januari 2011 00:00

Elke ochtend hetzelfde liedje: het is tijd om naar school te gaan maar Nippertje wil nog even een liedje oefenen op de piano, zijn cavia moet nog eten, zijn autootjes moeten in de garage worden gezet en zijn rechterschoen is zoek...

 

Op woensdag 19 januari 2011 las wethouder Sander van den Heuvel voor uit het boek Nippertje van Rian Visser en met tekeningen van Noëlle Smit. Hij deed dat op de peuterspeelzaal 't Olifantje, terwijl zo'n twintig kinderen luisterden naar het verhaal over de problemen die iedere ouder 's morgens wel meemaakt met hun kind. Daarbij smeerden ze en aten ze zelf hun broodjes tijdens het Nationale Voorleesontbijt 2011. Dat wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de Nationale Voorleesdagen.

 

Deze Nationale Voorleesdagen begonnen op 19 januari dus met het Nationale Voorleesontbijt en duren tot 29 januari. De jongste kinderen worden dan voorgelezen op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen. Ouders en grootouders lezen voor, maar ook buurtgenoten, wijkagenten, bakkers en in Varik dus door de wethouder. Ook bekend Nederland werkt er aan mee. Zo lezen ook H.K.H. Prinses Laurentien, Jan en Youri Mulder, minister Marja van Bijsterveldt, Dennis van der Geest, Dione de Graaff, de staatssecretarissen Fred Teeven en Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet en PvdA-fractievoorzitter Job Cohen voor.

Voorlezen1   Voorlezen2