Nieuwsbericht Voorlopig advies radiopakket kabel

Gepubliceerd op: 28 november 2011 00:00

Voorlopig radioadvies aan UPC voor de periode van juli 2012 tot juli 2013

 

 Twee nieuwe zenders in het advies voor het radiopakket op de kabel.

Programmaraad Gelderland Zuid heeft in zijn vergadering van 24 november jl. het voorlopige radio-advies voor de periode juli 2012 tot juli 2013 opgesteld. Zodra het de definitieve status heeft gekregen zal het aan UPC worden voorgelegd.

Ten opzichte van het pakket dat thans op de kabel zijn er twee veranderingen. De zender Kink FM die enige tijd geleden de doorgifte via de kabel staakte wordt vervangen door de Franse publieke zender FIP die muziek in brede zin (klassiek, jazz, Franstalige chansons, wereldmuziek e.d.) uitzendt. WDR4 komt in de plaats van Radio Neerlandio die eveneens enige tijd geleden van de kabel verdween. WDR4 zat reeds op de kabel als gevolg van een beslissing van UPC, nu deze zender in het advies van de programmaraad opgenomen wordt, is de doorgifte verzekerd.

Luisteraars kunnen reageren op het voorlopige advies en wel tot 1 januari a.s. Op 26 januari a.s. zal de programmaraad het advies, rekening houdend met de reacties, definitief vaststellen
Het advies is te vinden op de website van de programmaraad: www.programmaraadgelderlandzuid.nl.

Het advies geldt voor het hele werkgebied van de programmaraad, t.w. de gemeenten Arnhem, Nijmegen, Duiven, Westervoort, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Ubbergen, Buren, Druten, Lingewaard, Maasdriel, Neerijnen, Overbetuwe, Zaltbommel, Beuningen, West Maas en Waal, Geldermalsen, Wijchen, Lingewaal, Nederbetuwe en Tiel.