Nieuwsbericht Voorlopig TV-advies kabel

Gepubliceerd op: 28 november 2011 00:00

Voorlopig tv-advies aan UPC voor de periode van juli 2012 tot juli 2013

Culturele zender BravaNL in voorlopig advies
De Programmaraad Gelderland Zuid heeft op 26 november jl. het voorlopig tv-advies voor UPC voor de periode van juli 2012 tot juli 2013 vastgesteld.

Het advies wijkt op één punt af van het huidige pakket dat door UPC doorgegeven wordt: de zender BravaNL die voornamelijk concerten met klassieke muziek, opera’s en ballet uitzendt. De programma’s van deze commerciële zender worden niet onderbroken door reclamespots. De zender SLAM!TV komt niet meer in het advies voor.

Het advies geldt voor het hele werkgebied van de programmaraad, t.w. de gemeenten Arnhem, Nijmegen, Duiven, Westervoort, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Ubbergen, Buren, Druten, Lingewaard, Maasdriel, Neerijnen, Overbetuwe, Zaltbommel, Beuningen, West Maas en Waal, Geldermalsen, Wijchen, Lingewaal, Nederbetuwe en Tiel.

Het advies heeft een voorlopige status. Kijkers in deze regio kunnen tot 1 januari a.s. reageren op het advies. Mede aan de hand van de reacties zal de programmaraad op 26 januari a.s. het definitieve advies voor UPC vaststellen.

Het gehele advies staat op de website van de programmaraad: www.programmaraadgelderlandzuid.nl.