Nieuwsbericht Weekeindafsluiting A2 richting ’s-Hertogenbosch 26-29 augustus

Gepubliceerd op: 19 augustus 2011 00:00

In verband met onderhoudswerkzaamheden aan Martinus Nijhoffbrug is de A2 richting ’s-Hertogenbosch tussen de knooppunten Deil en Empel dicht van vrijdag 26 augustus 20.00 uur tot maandag 29 augustus 05.00 uur. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd. 

Afsluiting
Van vrijdag 26 augustus 20.00 uur tot maandag 29 augustus 05.00 uur zijn afgesloten:

  • A2 richting ’s-Hertogenbosch tussen knooppunt Deil en knooppunt Empel;
  • Afrit 16 Waardenburg voor verkeer vanuit Utrecht;
  • Oprit 16 Waardenburg naar de A2 richting ’s-Hertogenbosch.

Let op: de opritten 17 Zaltbommel en 19 Kerkdriel naar de A2 richting ’s-Hertogenbosch zijn WEL open.

Omleidingen doorgaand verkeer
De Martinus Nijhoffbrug is de enige brug over de Waal in de verre omtrek. De omleidingsroutes zijn dan ook lang.

  • Verkeer op de A2 vanuit Utrecht richting Eindhoven: bij knooppunt Everdingen naar de A27 richting Breda, bij knooppunt Sint Annabosch naar de A58 richting Eindhoven. Volg omleidingsroute A.
  • Verkeer op de A2 vanuit Utrecht richting ’s-Hertogenbosch: bij knooppunt Everingen naar de A27 richting Breda, bij knooppunt Hooipolder naar de A59 richting ’s-Hertogenbosch. Volg omleidingsroute A.
  • Verkeer op de A15 vanuit Tiel richting ’s-Hertogenbosch en Eindhoven: A15 richting Nijmegen, bij knooppunt Valburg naar de A50 richting Nijmegen/Eindhoven. Volg omleidingsroute O.

Rijkswaterstaat verwacht grote drukte op de omleidingsroute over de A27 en A58/A59. Met name zaterdag en zondag overdag moeten weggebruikers rekening houden met een flink langere reistijd.
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om tijdens de weekeindafsluiting niet af te gaan op het navigatiesysteem, maar de borden boven en langs de weg te volgen.

Omleidingen lokaal verkeer
Ook het lokale verkeer kan GEEN gebruik maken van de A2. Voor verkeer vanuit Rivierenland staan ter plaatse gele borden die verwijzen naar de omleidingsroute via de A27.

Verkeer op de A2 vanuit Utrecht naar Waardenburg en omgeving rijdt bij knooppunt Deil naar de A15 en via afrit 30a Meteren richting Waardenburg.

Alternatief vervoer per trein
Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus biedt Rijkswaterstaat in samenwerking met de NS alternatief vervoer per trein aan. Met het VanAnaarBeter-kaartje reist u voordelig tussen de stations Utrecht en ’s-Hertogenbosch en alle tussenliggende stations in beide richtingen (2e klasse). Het kaartje kost €2,50 en is te koop bij de NS-kaartjesautomaat op het station onder de knop ‘acties/evenementen’.

Werkzaamheden
In de periode van juni tot en met september voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de Martinus Nijhoffbrug (Waalbrug bij Zaltbommel). In juli is het asfalt vernieuwd. Tijdens de weekeindafsluiting worden de voegovergangen vervangen. Dit is een technisch complex proces. Om de werkzaamheden zorgvuldig, efficiënt en veilig te kunnen uitvoeren is afsluiting van de gehele rijbaan noodzakelijk.

Tweede weekeindafsluiting in september
Om de voegovergangen op de rijbaan richting Utrecht te vervangen is in september nog een weekeindafsluiting gepland. Van vrijdag 16 september 20.00 uur tot maandag 19 september 05.00 uur is de A2 richting Utrecht dicht tussen knooppunt Empel en knooppunt Deil.

Reserveweekeind
Bij ongunstige weeromstandigheden worden de werkzaamheden een week uitgesteld. Mocht uitstel noodzakelijk zijn dan maakt Rijkswaterstaat dat op donderdagmiddag 25 augustus bekend.