Nieuwsbericht Werkzaamheden A2 Martinus Nijhoffbrug (Waalbrug Zaltbommel)

Gepubliceerd op: 20 juni 2011 00:00

Werkzaamheden A2 Martinus Nijhoffbrug (Waalbrug Zaltbommel)
Van eind juni t/m september

In de periode van juni tot en met september voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de Martinus Nijhoffbrug, de Waalbrug in de A2 bij Zaltbommel. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de voegovergangen en het asfalt op de brug. In augustus en september zijn twee weekeindafsluitingen gepland die naar verwachting voor veel hinder zullen zorgen. Daarnaast is de parallelweg, waar voetgangers, (brom)fietsers en landbouwverkeer gebruik van maken, een aantal nachten afgesloten en zijn er een aantal nachtelijke rijstrookafsluitingen op de A2.

Rijstrookafsluitingen A2 tussen knooppunt Deil en knooppunt Empel in nachtelijke uren
In de nachtelijke uren zijn, afhankelijk van de hoeveelheid verkeer, één of meerdere rijstroken afgesloten voor het verkeer.

  • Van vrijdag 1 tot en met maandag 4 juli in de richting ’s-Hertogenbosch;
  • Van vrijdag 8 tot en met maandag 11 juli en van vrijdag 15 tot en met maandag 18 juli in de richting Utrecht.

Naar verwachting leveren de rijstrookafsluitingen weinig verkeershinder op.

Weekeindafsluitingen A2 tussen knooppunt Deil en knooppunt Empel

  • Vrijdag 26 augustus 20.00 uur tot maandag 29 augustus 05.00 uur: afsluiting richting ’s-Hertogenbosch;
  • Vrijdag 16 september 20.00 uur tot maandag 19 september 05.00 uur: afsluiting richting Utrecht.

Verkeer wordt omgeleid via de A27 en A59/A58. Er wordt veel extra drukte verwacht op de omleidingsroutes. Automobilisten moeten dan ook rekening houden met een fors langere reistijd, vooral op zaterdag en zondag overdag.

Weersgevoelig
Bij slechte weeromstandigheden kunnen de werkzaamheden niet doorgaan. Ze worden dan verschoven naar een ander tijdstip. Mocht het nodig zijn om werkzaamheden te verschuiven, dan maakt Rijkswaterstaat dat zo snel mogelijk bekend.

Werkzaamheden
De stalen voegovergangen (verbinding tussen de brug en het land) zijn versleten en moeten vervangen worden. Dat is een technisch complex proces. Om de werkzaamheden zorgvuldig, efficiënt en veilig te kunnen uitvoeren zijn twee weekeindafsluitingen noodzakelijk. Dit betekent ernstige hinder, maar wel voor een korte periode. Naast de voegovergangen wordt ook het asfalt op de gehele brug vernieuwd.
Na deze werkzaamheden kan de brug weer een flink aantal jaren vooruit.

Op de hoogte blijven
Rijkswaterstaat informeert alle belanghebbenden de komende maanden zo goed mogelijk over de afsluitingen en de consequenties daarvan. Via www.rijkswaterstaat.nl/abonneren is gratis een digitale nieuwsbrief beschikbaar met de actuele stand van zaken.