Nieuwsbericht Wielerfestijn in Neerijnen

Gepubliceerd op: 05 september 2012 00:00

Op dinsdag 4 september om 12:00 uur 'schoot' burgemeester A.J. van Hedel de dames weg die deelnamen aan de Brainwash Ladies Tour Neerijnen. Het weer was dit jaar aanmerkelijk beter dan vorig jaar toen al na tien kilometer met name door wind en regen grote verschillen in het klassement ontstonden. Nu zag het er allemaal veel vriendelijker uit met een prachtig najaarszonnetje langs het hele parcours.

Zo'n 150 rensters van over de hele wereld waren naar Neerijnen gekomen voor de start van de eerste etappe van de tour die als een belangrijke voorbereiding wordt gezien voor het wereldkampioenschap dat over twee weken in Limburg wordt verreden. Reden genoeg om enorm je best te doen. Marianne Vos, winnares van de etappe in Neerijnen én van de eindzege in 2011, was erop gebrand om opnieuw te vlammen. Ze werd uiteindelijk in de sprint geklopt door Ina Yoko Teutenberg die de champagne mocht laten knallen, maar mocht wel de leiderstrui aantrekken omdat zij onderweg voldoende bonificatieseconden had verdiend.

Het aanwezige publiek vond het allemaal prachtig en juichte de winnaressen toe op het terrein van Het Stroomhuis, waar ook voor verschillende activiteiten was gezorgd. Zo konden bezoekers hun haren laten stylen, een wedstrijdje tegen elkaar fietsen op de rollerbank of zich laten rijden door Aziatische tuctuc's.

Burgemeester Van Hedel 'schiet' de Holland Ladies weg
Burgemeester A.J. van Hedel hanteert het startpistool van de eerste etappe van de Brainwash Ladies Tour Neerijnen 2012