Artikel Sociaal team Neerijnen

Het sociaal team is er voor mensen die ondersteuningsvragen hebben op het gebied van opvoeding, financiën, gezondheid, werk of relaties.

sociaal team Neerijnen

Eén aanspreekpunt

Vanuit het sociaal team Neerijnen krijgt degene die hulp vraagt een vast contactpersoon, en hoeft niet steeds opnieuw zijn of haar verhaal te vertellen.

Wat doet het sociaal team?

Het sociaal team ondersteunt en denkt mee over de ondersteuningsvraag. Wat kunt u zelf nog doen? En hoe kan uw sociale netwerk helpen? Denk daarbij aan buren, familie en vrienden. Maar ook kerkgenoten en contacten uit het verenigingsleven kunnen vaak meer voor betekenen dan u denkt. U staat hierbij aan het roer, denkt mee en doet mee. Het sociaal team ondersteunt, maar neemt niet over.

Het sociaal team

De professionals van het sociaal team hebben veel ervaring op verschillende gebieden. Denk aan zorg, hulpverlening, opvoeding of financiën. Samen weten zij heel veel en zoeken ze zo snel mogelijk naar een passende oplossing. Het sociaal team kan ondersteuning bieden bij problemen op het gebied van schulden, eenzaamheid, problemen met woonruimte, problemen met gezondheid, relaties, opvoeding, meedoen in de maatschappij of begeleiding/dagbesteding.

Contact

U kunt contact opnemen met het sociaal team Neerijnen als u zelf ondersteuning nodig heeft of u kunt doorverwezen worden door bijvoorbeeld de huisarts, iemand van de kerk of het consultatiebureau. Als u vragen heeft aan of over het sociaal team, dan kunt u een e-mail sturen naar sociaalteam@neerijnen.nl of bel met tel. 06-20 60 60 92.

Evaluatie
Bekijk de evaluatie van het 1e half jaar (september 2015)

Folders