Artikel Sport & cultuur

Informatie over onze sportverenigingen kunt u vinden in de digitale gemeentegids

Combinatiefunctionaris Sport

De combinatiefunctionaris sport, onderwijs en ouderen houdt zich bezig met het coördineren en organiseren van sport en beweegactiviteiten voor 4-12 jarige kinderen en ouderen (55+) binnen de Gemeente Neerijnen. Kijk voor meer informatie op de website van Welzijn Neerijnen.

Cultuur

CultuurDe bibliotheek, kunst, theater en toneel, muziekverenigingen, dans, zang en de oranjeverenigingen: het is allemaal cultuur. Wilt u meer weten over het culturele aanbod in de gemeente Neerijnen? Kijk dan onder het kopje Cultuur & recreatie in de digitale gemeentegids.

Combinatiefunctionaris Cultuur

De combinatiefunctionaris kunst en cultuur zorgt er voor dat de verbinding wordt gelegd tussen leerlingen uit het basisonderwijs en lokale kunst en cultuuraanbieders. Het hele jaar door worden er kunstzinnige en culturele activiteiten georganiseerd op de basisscholen in de gemeente Neerijnen. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld al de mogelijkheid gekregen om te leren vilten, om theater te spelen met échte toneeldocenten, om mee te doen met Tai Chi of om prachtige rivierkijkdozen te maken. Naast naschools aanbod, worden er ook regelmatig grote projecten op de scholen aangeboden, waarbij de kinderen in aanraking komen met allerlei verschillende disciplines; beeldende vorming, drama, multimedia, cultureel erfgoed of dans. Kunstenaars en lokale verenigingen komen samen met de combinatiefunctionaris op de scholen om de kinderen mee te nemen in de mooie wereld van kunst en cultuur. Meer informatie vindt u op de website van Welzijn Neerijnen.